Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Категории
Бюлетин

Детски играчки

Развитие и забавление без увреждане на здравето

Как мислите, какво е общото между следните изобретения: кола с педали, кола с бензин, кон на въртележка, пистолет със съчми и топки? Точният отговор е - това беше забавлението през 1990-те. На техния фон имаше и по-малко опасни: бебешка кукла, която плюе или неизлечимо болна кукла. Фантазията на производителите често пренебрегва такъв важен момент като безопасността. Оттогава насам технологиите направиха много стъпки напред, за да се създадат по-безопасни, по-забавни и по-подходящи играчки за деца.

Какво трябва да обмислим, преди да купим играчка 

Има няколко насоки в днешното развитие на индустрията за детски играчки. Една от тенденциите е желанието да се изобразят реални хора или животни възможно най-подробно: 

  • Кукли, които могат да се смеят или плачат - тоест, изобразяват чувствата, които детето се научава да контролира. По-истински емоции показват „злите кукли“, които се мръщят и „издухват устни“. 

  • Спящи кученца, които „дишат“ като истинско животно. Тези модели ще се харесат на деца, на които не им разрешават да имат истински домашен любимец. 

  • Детайлни и функционални домакински уреди, които позволяват на играещия да се потопи напълно в света на възрастните и домакинството. Тези игри са в състояние да покажат интерес и да внушат на вашия мъник любов към такива ежедневни неща като: готвене, почистване, пране и т.н. 

Колкото и да се стараят производителите, родителите трябва да внимават с тези видове игри. Ако детето има психологическа травма, спи тревожно през нощта и често плаче, препоръчваме да му подарявате всякакви забавления, които изглеждат приятелски и не предизвикват негативни емоции.

От друга страна са модели на мини коли, които при разглеждане са трудни за разграничаване от реалните автомобили. Момчетата ще го харесат! И не само те, дори бащите им ще са изненадани колко правдоподобни и детайлни изглеждат. В същия сегмент има конструктори, превръщащи се в почти реални сгради и превозни средства. 

Вторият аспект е автоматизацията. Все повече компании създават интерактивни изобретения. Роботите могат да ходят, да скачат, да имитират емоции и да издават различни звуци, включително пеене на песни. Естествено, всичко това не може да не ни възхищава. Ако играчката помага на малчугана да научи азбуката, цифрите и помага в други области на знанието, а не просто безполезно изпълнява неговите поръчки, тогава нашата препоръка е- подарявай те!

Съветваме ви обаче да разглеждате само качествени стоки от надеждни производители. Безотговорният избор на такова забавление на спонтанните пазари може да доведе до ужасни последици. Онлайн магазинът в Detski-magazin си сътрудничи изключително с добросъвестни производители, като качеството на техните продукти се потвърждава от сертификати. 

Трето - разнообразие спрямо вкуса и цветовите предпочитания на всяко дете. В наше време почти нищо не е невъзможно. Има толкова много видове играчки, че няма нужда да се оплаквате. Въпросът е само: какво да избера, за да не навреди на малкото съкровище?

Онлайн магазинът в Detski-magazin предлага играчки, които могат да бъдат подходящи както за бебета, така и за по-големи деца. В този случай обърнете внимание на това, от какво се интересува вашето дете, независимо дали е активно или по-пасивно. Ако прекарва времето си с приятели по-често, можете да ги плените с 3D пъзели, строителни комплекти, настолни игри. За тези, които обичат да играят сами, можете да подарите комплект млад техник или къща за кукли. Изборът е ваш, скъпи родители!