Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Бюлетин

Първата година от живота на бебето е най-важният и най-труден период в живота както за детето, така и за семейството му. На около 8 месеца то е готово за важен етап в развитието - да се научи да ходи. Съвременният пазар на детски продукти предлага на майките много помощни средства: буталки, колани за прохождане и специални играчки. Все пак най-популярното устройство е проходилката. 

Проходилка - важна находка с богата история 

Трудно е да се повярва, но първите проходилки се появяват през Средновековието: първото споменаване за тях датира от 15-ти век. В чужбина те се използват активно през 20 век, но в СССР те са забранени и навлизат в постсъветското пространство едва през 90-те години. Устройството е популярно и днес. Семействата с малки деца с нетърпение купуват проходилка, тъй като имат много предимства. Първо, те перфектно развиват вестибуларния апарат. Второ, детето получава възможност само да изследва света около себе си. Трето, големия асортимент ви позволява да изберете модел с играчки, музикални инструменти, дрънкалки и т.н. 

Как да изберем и използваме проходилка? 

Когато избират покупка за своето съкровище, родителите трябва да помнят няколко правила. Така че, трябва да обърнете внимание не само на красивия външен вид, но и на техническите характеристики. По-добре е да се спрете на вариант с удобно пространство за сядане и гумирани колела. Също така трябва да вземете предвид теглото, което структурата може да поддържа. Моделите с дъска за игри като цяло са по-скъпи, но вместо обичайното устройство за разходка, ще получите пълноценен игрален център, който ще развие зрителното внимание, цветовото възприятие и логическо мислене. 

Има и няколко правила за използване на проходилки и ето най-важните от тях:

  • Оптималното време, прекарано в тях трябва да е 15 минути. Можете да се използва няколко пъти на ден. По-продължителната употреба на устройството причинява натоварване на гръбначния стълб на бебето.

  • Преди да поставите детето да ходи, регулирайте височината и дълбочината на седалката за максимален комфорт.

  • Необходимо е да се подсигурите, че по пътя на бебето няма играчки или други предмети, които могат да възпрепятстват движението.

  • Предварително трябва да премахнете килима и да преградите стълбите и стъпалата за безопасността на детето. 

В онлайн магазина Detski-magazin.com ще намерите широка гама от проходилки за всеки бюджет и вкус. Мениджърите ще ви помогнат да изберете модел, който е идеален за вашето бебе, а безплатната доставка при поръчка над 70 лева ще бъде удобно и приятно допълнение към покупката.