Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Бюлетин

Активна гимнастика

Активна гимнастика - характеристики:

Активната гимнастика е подложка, изработена от ярък траен материал с различни допълнителни елементи: висящи, музикални и светещи играчки, шумолещи вложки и други интересни детайли. В зависимост от вида можете да закупите активна гимнастика за бебе на възраст от 1 месец до 1,5-3 годишна възраст.

Основни видове:

  • За новородени до 3–6 месеца. Те имат мека основа, изработена от цветни материали, могат да съдържат приложения, различни обемни и шумолещи елементи. За бебета, от първите месеци от живота, са подходящи модели с подвижни дъги, върху които са окачени различни играчки. Комплектът може да включва и специална подложка, която да поддържа крехките мускули.

  • За деца от 6 до 12 месеца. Обикновено те имат голяма площ за игра, подвижен музикален панел или играчки, които свирят мелодии.

  • Моделите за деца от една година могат да бъдат направени под формата на къща или палатка (с твърда рамка и мека основа). Можете да купите килим-пъзел, килим-конструктор или за рисуване, което ще зарадва всяко дете на 1-3 годинки.

Активната гимнастика за бебе може да има различни размери и форми, а също така може да бъде изработена от различни материали: текстил, пластмаса, мушама, пореста гума (за пъзели). Някои универсални продукти могат да се използват от раждането до 9-12 месеца, други са двустранни, а някои модели лесно могат да се трансформират в компактна чанта и можете да ги вземете със себе си на пътуване.

Критерии за избор:

  • Възраст. В зависимост от периода на развитие на бебето, то се привлича от различни елементи и играчки. Ето защо, преди да купите постелка за развитие в онлайн магазин, обърнете внимание на неговата функционалност и възрастта, за която е предназначен моделът.

  • Материалът, от който е направена основата, трябва да бъде мек, естествен и хипоалергичен. Желателно е избраният модел да има допълнителен слой изолация и водоустойчива повърхност, която да се почиства лесно.

  • Всички подвижни елементи и висулки трябва да са безопасни за бебето - без остри и изпъкнали части.

  • За новородени е по-добре да закупите активна гимнастика с меки страници, които осигуряват допълнителна безопасност.

  • Подвижните арки за окачени играчки ви позволяват да използвате мека основа като зона за игра за пораснало дете.

Цената зависи от вида, функционалността и производителя. Каталогът съдържа както евтини, така и многофункционални активна гимнастика със снимки и подробни описания.