Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се

LEGO конструктори - световно известни продукти с богата история

През 1932 г. Оле Кирк Кристиансен основава своята компания в Дания, която започва с производството на стълбове, дъски за гладене и дървени играчки. Синът му Готфрид Кърк Кристиансен участва в бизнеса на баща си от 12-годишна възраст. През 1934 г. се ражда думата LEGO, която се е образувала от израза Leg godt, което на датски означава „вълнуваща игра“. В момента Лего е името на компанията и нейните продукти. По-късно е било установено, че в превод от латински този израз означава „уча“, „сгъвам се“.

Основните етапи от развитието на марката LEGO

Значително пострадал през Втората световна война, през 1944 г. LEGO се преобразува в семейно дружество с ограничена отговорност. Три години по-късно става първата компания в Дания, която закупила машина, която формира пластмасови форми за изработка на играчки. И две години по-късно компанията произвежда около 200 различни пластмасови и дървени играчки, включително лесно свързани елементи на сградата, които са били предшествениците на кубчето Лего.

През 1955 г. марката пуска игрова система, състояща се от 28 комплекта Лего и 8 автомобила, които направили истинска сензация в целия свят. През същата година е направен износ на пластмасовите детски играчки за продажба в Швейцария.

Около десет години са били необходими на компанията да подобри материалите за производство и закрепване на части. В резултат през 1968 г. марката получава първата си награда, като участва в конкурс за най-добра детска играчка, който се провежда в Люксембург. По това време компанията започва да разработва основни продуктови линии, които на ден днешен все още са хит.

Със съдействието на едноименното издателство са написани 9 нови книги и са създадени 19 късометражни филма за деца, които се появяват на пазара в няколко европейски държави през 1986 г. Всеки комплект Lego разказва своя собствена история, която неизменно пленява както деца, така и възрастни по целия свят.

През 2000 г. американското списание Fortune нарече Кубчето Лего „Продуктът на века“. Многобройните награди и гръмките заглавия са потвърждение за абсолютното качество и световен авторитет на LEGO конструкторите, които всеки родител си заслужава да купи. Всъщност ярките кубчета помагат за подобряване на фините двигателни умения на детето, допринасят за развитието на неговото въображаемо мислене и творчески потенциал. LEGO конструктор: "Само най-доброто е достойно."