Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Бюлетин

Летни бебешки колички

Характеристики на летните бебешки колички

Детските летни колички са предназначени за деца от 6 месеца до 3 години, когато малко дете вече уверено може да ходи. Разделени на следните видове – "книги", "чадъри" и триколки. При избора трябва да се има предвид сезона и честотата на употреба. Летните модели със сенник и покривало за крака – за зимата, за лятото – мънички варианти – тип чадъри.

  • Варианта "книгата" е с твърда дръжка и се сгъва напред от себе си, а самата седалка може да се сваля. Най-тежкия вариант, но при това са и най-здрави.

  • Лятна количка тип чадър -  има по-малко тегло, и е удобно да се взема и при пътуване. Минимално необходимите елементи ви позволяват лесно да я носите в ръце.

  • Триколките притежават най-голяма маневреност. В сгънат състояние лесно се побират в багажника на колата.


Положение на облегалката. За деца до една година, са подходящи летни модели с три броя на позицията на облегалката – от хоризонтално до вертикално. За по-големите деца са достатъчни две позиции, тъй като те почти не спят навън.

Материал и брой на колелата. Има варианти с три или четири задвижващи колела. Те могат да бъдат двойни или единични, подвижни или фиксирани. Триколите са по-маневрени,а четирите колела осигуряват отлична устойчивост и проходимост. Надуваеми гуми гарантират плавен ход, каучуковите улекотяват цялостната конструкция и са непробиваеми. Eva пяна – най-добрият вариант, количка върви гладко и тихо.

Удобство за бебето и безопасност. При избора е важно да се обърне внимание на това, седалката да е удобна, просторна, на която да има предпазни колани. Голям защитен сенник за всички модели, независимо от сезона предпазва от валежи и вятър.

Комплект. В комплект с лятната количка могат да бъдат следните аксесоари: дъждобран, покривало за крака, комарник, поставка за чаши, чанта за майките,, светлоотразителни елементи.

Лекота на работа. Система за спиране и възможност за регулиране на дръжката за бутане по височина помага на майките с лекота да управляват детска количка. Струва си да се обърне внимание на ширината – тя трябва да се провира в стандартните отвори за врати и асансьори.