Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Производител
Покажи по-малко Покажи повече
Бюлетин

Помпа за кърма - това необходимо устройство за жени, които хранят бебето си с кърма. Съвременните модели са много различни помежду си. Те се произвеждат от различни производители, имат определена конфигурация и принцип на работа.

Видове помпи за кърма

Устройствата  се различават по принципа на своята работа. Можете да закупите:

Ръчни.

Изцеждането се извършва с помощта на специална дръжка, а вакума ви позволява самостоятелно да контролирате скоростта и интензивността на изцеждане. Недостатъците на ръчните устройства, според майките са, че бързо ръката се уморява и се нуждае от почивка;

Електрически.

Тази опция е по-ефективна. Електрическите уреди са напълно автоматизирани, работят без физическо усилие. Можете да регулирате скоростта на изпомпване, интензивност и други индивидуални характеристики, като регулирате устройството напълно под себе си.

Критерии за избор на помпа за кърма:

  1. Производствени материали. Основата е силикон и пластмаса.

  2. Опции. Комплектът може да включва различни чанти, бутилки, протектори зърна, подплънки с различни размери.

  3. Тип. Помпата може да бъде механична или електрическа.

  4. Форма на уплътнителя. Накрайника може да бъде различна форма. Най-удобни са силиконовите уплътнители, те могат да се адаптират и да приемат формата на гърдата. По-бюджетния вариант са пластмасовите накрайници.

  5. Функционалност. Може да бъде вграден масажор, който стимулира гърдата и насърчава производството на мляко и подобряването на лактацията. Съществува и функция на изцеждане от две гърди едновременно, последователно, с определена честота и интензивност.

Когато избирате, обърнете внимание на цената. Ръчните версии са по-евтини. Цената на електрическите съответно е 2-3 пъти по-висока, но ефективността и удобството на тези модели също са на по-високо ниво. Също така обърнете внимание на производителя, чиито продукти купувате. Проверени марки се счита: Canpol, Chicco, Medela, Nuvita, Philips AVENT, Tommee Tippee, Lorelli, Cangaroo и Reer.


Електрическите помпи за кърма могат да работят на 220V или със специална батерия, която трябва да се зарежда периодично. Най-евтините и най-прости са ръчните помпи за кърма, оборудвани със специален пластмасов резервоар за мляко и механизъм за вакум, който трябва да бъде натискан, за да може да работи.