Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се

Детски матраци

Всеки родител се опитва да даде най-доброто на детето си, затова избира само висококачествени и безопасни продукти. Много е важно да изберете подходящ матрак за креватчето, тъй като качеството на съня, удобството и правилното формиране на гръбначния стълб и скелета пряко зависят от него.

Основните видове детски и бебешки матраци

Основната разлика е цената, тъй като изборът на марки е доста голям и разнообразен, можете да изберете подходящия модел във всяка ценова категория.

Детските матраци имат много разлики и характеристики, които са както следва:

  • Тип. Може да бъде класически или ортопедичен (има характерни форми и пълнеж, благодарение на които се гарантира правилното положение на бебето по време на сън).

  • Конструкция. Класическите включват прожинни вариации, които се основават на пружинен блок, допълнен от няколко слоя пълнител. От своя страна, вариацията на пружината може да има зависим пружинен блок или независим (пружините в този случай имат различни размери, в зависимост от мястото, в което се намират). За да не оказват отрицателно въздействие пружините и да не причиняват дискомфорт, те се допълват от слой, който се основава на филц или спанбонд. Втората голяма категория са безпрожинните, при които вместо пружини се използва определен пълнител, който е естествен и хипоалергенен. Именно този състав позволява на детето да спи удобно и да разпределя всеки товар възможно най-равномерно.

  • Пълнеж. Най-популярният е натуралния пълнеж, който включва: вълна, латекс (издръжлив, удобен, антибактериален), кокос (хипоалергенен, не абсорбира влага, твърд), пресовани конски косми (еластична, издръжлива), люспа от елда (естествен, има масажен ефект, подобрява кръвообращението). Също така пълнежът може да бъде синтетичен: гума от пяна (запазва добре оригиналните си форми), полиуретан (екологично чист, евтин, хипоалергенен и нетоксичен).

Някои детски и бебешки матраци може да не са класически едностранни с един пълнеж, а двустранни. Например, едната страна може да бъде напълнена с кокосова кора, а другата да има пружинен блок. В този случай всяка страна има свои собствени характеристики. Също така, много хора наричат ​​такива модели „зима-лято”, защото в зависимост от сезона те се обръщат от определена страна.

Критерии за избор на детски и бебешки матрак

Изборът на детски матрак е много отговорен процес, който изисква познания и разбиране в тази област. Когато избирате подходящ модел, обърнете внимание на следните критерии:

  • Размери. Важно е да знаете точно от какъв размер имате нужда, за това вече трябва да имате детско креватче. Също така е важно да се вземе предвид дебелината на продукта: тя се различава в зависимост от вида на матрака (пружина, кокос и др.);

  • Ортопедичност. По-добре е моделът да е ортопедичен, тъй като правилното формиране на опорно-двигателния апарат е много важно за бебето от самото начало и здравият и здравословен сън влияе положително върху състоянието, настроението и благосъстоянието на бебето;

  • Материали. Важно е те да са естествени, дишащи, не абсорбиращи, лесно миещи се, екологични и хипоалергенни;

  • Твърдост. Степента на твърдост се избира индивидуално. Често срещан и важен критерий обаче е наличието на твърда страна, която няма да позволи на бебето да падне в момента, когато започне да стои на крака в леглото си;

  • Марка. Изберете продукти от надеждни и проверени производители, които ще бъдат придружени от специални сертификати за качество и безопасност на продуктите.

Трябва да споменем и грижите. За да премахнете винаги всякакви петна и мръсотия от повърхността, е необходимо да закупите матрак, заедно със специален водоустойчив калъф, който да има цип, и при необходимост да може да се свали и изпере.

Материята на калъфа трябва да е хипоалергенна, добре е да пропуска въздух, да е приятно за тялото, да не предизвиква неприятни усещания.

За новородено е по-добре да изберете най-твърдия вариант. След 2-6 годишна възраст можете да закупите по-мек детски матрак, но без пружини. За деца от 6 до 14 години можете да изберете детски матрак със средна или висока степен на твърдост.

Къде да купя детски или бебешки матрак?

Нашият онлайн магазин Detski-magazin е мястото, където можете да закупите желания от вас тип, който напълно да отговаря на всички най-строги изисквания и параметри. Ние предлагаме Бърза и Безплатна доставка при поръчка над 70 лева.