Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Производител
Покажи по-малко Покажи повече
Бюлетин

Повивалници - функционални мебели за комфорт на мама и хигиена на бебето

Смяна на памперси, повиване на бебето, гимнастика за мъничките ръчички и крачета, масаж на гърбчето - такива процедури са неразделна част от грижите за детето за всеки родител.

Ако по-рано, за да се смени памперса на бебето или да се направи масаж, е трябвало да се сложи върху твърдия матрак на родителското легло и да не се сваля поглед за секунда, за да не падне и да не се  удари, то сега всичко стана много по-просто. В магазините за детски стоки има много устройства, които улесняват родителите да се грижат за своето малко чудо.

Маса за повиване, скрин или повивалник - кое е по-добре?

Когато избирате такива мебели в детска стая, си струва да се обмисли на първо място площта на апартамента или къщата. Съгласете се, че ще бъде много неудобно да сменяте памперса или да раздвижвате крачетата и ръчичките, удряйки лактите си в шкаф или стена. И ако стаята е препълнена с мебели, тогава стаята изглежда неуютна и затова не е изненадващо, че нито майката, нито детето там могат да се чувстват комфортно.

Това е една от причините много често родителите, вместо да купуват обемиста маса за повиване или скрин, да избират по-практичните и мобилните повивалници.

Предимства:

  • Удобство - забравете за твърди повърхности, убиващи на гърба и доставящи много дискомфорт по време повиване или смяна на памперси;

  • Спокойствие за родителите - към повивалниците са прикрепени специални бордове и затова най-накрая можете да не се притеснявате, че бебето ще се удари или ще падне от леглото, докато мама посегне за секунда в шкафчето за нов памперс;

  • Никакви алергии - всички аксесоари за преповиване са направени от екологично чисти материали, които са абсолютно безопасни дори за новородени;

  • Практично за употреба - измиват се изключително лесно и затова можете да забравите за мъчителното отстраняване на петна от чаршаф или пелена след „мокри злополуки“ на детето.

Още един неоспорим плюс от закупуването на повивалник е тяхната компактност. Това предимство се откроява най-вече по време на пътувания, когато носенето на скрин до вилата или до морето не изглежда реално, но бебето все пак се нуждае от редовни грижи.

Удобения повивалник се побира дори в багажника на автомобил, а ако желаете, винаги можете да си купите надуваеми вариант, който при сгъване прилича на малка чанта.