Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Бюлетин

За да бъде съня на детето пълен и здрав, е необходимо да се обърне специално внимание на мястото му за спане - легло, текстил и разбира се, подходящо одеяло.

В нашия онлайн магазин представяме голяма и разнообразна гама спални принадлежности, които имат редица свои отличителни черти и характеристики.

Видове бебешки одеяла

В днешно време има голямо разнообразие от различни спални принадлежности. За да определите от какво точно се нуждаете, първо трябва да изберете според сезона:

  • Лято. Идеалните характеристики включват не само запазване на топлина, но и отстраняване на нейния излишък, добра пропускливост и циркулация на въздуха с навременно изпаряване на влагата. Предпочитания материал е бамбуковия, който е лесен за сухраняване, лесен за пране и притежава безупречни антибактериални свойства. Коприната също е популярна, тъй като повърхността й винаги остава хладна и освен това, тя добре пропуска въздух, недостатъкът е високата цена. Също така с голямо търсене са памучните.

  • Зима. Този тит трябва добре да топлят. Подходящи са пухените завивки, в тях се използва напълнлнител примерно от пухът бяла гъска. Също така, е подходяща вълнената от овча кожа, камилска коса или кашмир. Синтетичните вариации затоплят добре, те са идеални за зимата, използват се в помещения с всякакво ниво на влажност.

Също така, децата могат да бъдат в топлия сезон с олекотена завивка. Интересни варианти са леките или топли двустранни модели, обръщайки ги с определена страна, можете веднага да промените външния вид на леглото.

Критерии за избор на подходящо одеяло

Детските одеяла могат да имат много разлики, но критериите за подбор винаги остават същите и са както следва:

  1. Топлопроводимост. Телесната температура на детето винаги трябва да е оптимална, не трябва да замръзва или да се претопля. Следователно, най-добрият вариант би бил да закупите няколко различни вариации, например, леко одеяло за лятото, топло за зимата и среден вариант - за есента и пролетта.

  2. Въздухопроницаемост. Такива материали ще пропускат въздух добре и ще му позволят да циркулира. Така бебето ще може да се чувства комфортно, дори и да се покрие през глава.

  3. Тегло. Изберете по-леките одеяла, които няма да са тежки за бебето и няма да причинят дискомфорт.

  4. Абсорбируемост. Одеялата трябва да задържат топлината добре, докато излишната влага трябва да се изпарява своевременно.

  5. Материал. Избира се въз основа на сезона и температурата в стаята. Той трябва да бъде хипоалергенен, безопасен, да не причинява сърбеж, зачервяване и дискомфорт.

  6. Естествени материали. Най-безопасните материали са естествените: вълна, памук, пух и бамбук.

  7. Размер. Изберете оптималния размер. Важно е одеялата да са по-дълги в сравнение с ръста на детето, но не си струва да избирате много големи, тъй като може лесно бебето да се оплете насън.

Цената на е варираща, тя се формира въз основа на размери, материали на горната част, пълнеж и други характеристики.