Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Производител
Покажи по-малко Покажи повече
Бюлетин

Уреди за приготвяне на храна

Младите майки има много грижи, с всяка от които трябва спешно да се справят. За да се справите с тази изключително трудна задача, допълнителен чифт ръце няма да навреди. Бебето се нуждае от често хранене и е по-добре да е прясно приготвено натурално пюре, а не полуготов продукт, който е престоял в хладилника 24 часа. Следователно всяко хранене се предхожда от внимателна подготовка. Но остават и други задачи. Съвременните уреди много помагат, което ви позволява бързо и лесно да създавате кулинарни шедьоври за бебето, спестявайки време.

Избор на уреди за приготвяне на бебешка храна

Въвеждането на допълващи храни е важен период, тъй като детето се запознава с храна за възрастни, различна от кърмата и смесите за бебе. Специалното оборудване ви позволява да приведете храната за бебе до желаната консистенция чрез рязане, готвене, както и смилане.

Уредите за приготвяне на пара и блендерите ви позволяват да готвите здравословни ястия на пара, а също така имате следните предимства:

  • млада майка ще трябва да отдели само няколко минути за манипулиране на продуктите;

  • няма нужда да купувате допълнителни кухненски уреди;

  • благодарение на автоматично изключване можете да се отпуснете и да свършите други неща или да отпочинете;

  • звуков сигнал показва когато е сготвено;

  • малките домакински уреди са с компактни размери и също така заемат малко място;

  • стилен дизайн ефективно допълва дизайна на кухнята.

Комплектите осигуряват мерителна чаша и шпатула. Също така често е приложена малка книжка с рецепти, повечето от които включват варене и кълцане в специална стойка.

Избор на чопър

Друго устройство, което е полезно да закупите за хранене на вашето бебе, е чопъра за смилане, разбиване, размразяване, затопляне и задушаване на храната за бебе. Всички витамини и хранителни вещества, аромат и вкус са запазени. Ястията са лесни за храносмилане и носят големи ползи. Когато водата се изпари от парната камера, устройството автоматично се изключва. Специално оформените ножове премахват мехурчетата, които причиняват колики. Хомогенизираните храни могат да се съхраняват в хладилника, но те трябва да се затоплят в чопъра преди хранене.

Важно е да запомните, че чопърът може да не може да се справи със замразени или твърди продукти. Необходимо е да сложите в купата не повече продукти, отколкото е поставена в контейнера за готвене. Бутонът трябва да се задържи за около 10 секунди. Между включванията на ножа е необходимо да се правят еднакви паузи. Редовното почистване и избърсване на остриетата ще предотврати корозия. Също така не се препоръчва използването на съдомиялна машина.

Закупуване на малки домакински уреди

Ако искате да закупите уред за приготвяне на храна за бебе на изгодна цена, използвайте услугите на нашия онлайн магазин Detski-magazin.com. Асортиментът включва и полезни кухненски аксесоари, които ще направят готвенето удобен и приятен процес.