Detski-magazin.com използва "бисквитки", за да е по-ефективно вашето изживяване на сайта. Повече информация Съгласявам се
Филтри
Бюлетин

Шишета и биберони

Видове шишета и биберони за хранене

Всяка мама се опитва да даде на бебето всичко най-доброто, започвайки от първите дни от живота му, опитва се да осигури на съществуването му най-необходимото, включително такъв необходим предмет като шише за хранене на бебето с подходящ биберон. Острата нужда от такъв продукт се появява точно два пъти. Първият период, когато е най-важно от раждането до 6 месеца. По това време детето започва своя житейски път, съответно расте и се развива. В тази връзка то се нуждае от постоянно хранене. Вторият път нуждата възниква след шестия месец, когато бебето започва да расте още по-активно и вече може да се храни без кърмене.

И така, как да изберете шише и биберон за хранене и как да се съхранява и мие?

Разбира се, майчиното мляко е незаменимо, но някои майки не могат да бъдат неразделно близо до своето бебе. В моменти на отсъствие, шишето за хранене ще послужи като добра алтернатива на гърдата на майката. Ако шишето и биберона за хранене е с високо качество и е направена по всички стандарти, тогава има вероятност бебето да не забележи разлика между шишето с биберон и гърдата. Зърното в бутилката е проектирано да имитира женското зърно. Върхът на зърното обаче има значително по-малък диаметър, което значително улеснява процеса на засмукване. В този случай се препоръчва да не се практикува често изкуственото хранене, така че детето да не загуби навика да се кърми по естествен път.

Шишето за хранене представлява контейнер, горната част на който е снабдена с мека гумена или силиконова част - биберон с изпъкнала пипета на върха. Шишетата могат да бъдат направени от различни материали. Най-практичните и подходящи са изработените от пластмаса. Тези модели са доста удобни за майките, тъй като имат леко тегло. Опциите, изработени от стъкло, не са толкова практични, както се говори. Разбира се, външният им вид е по-благоприятен и е трудно да се загубят, защото тежестта на бутилката няма да ви позволи да я забравите.

Видове биберони и шишета за хранене

Шишетата за хранене с биберон са утвърдено устройство в ежедневието. През дългите години на съществуване се появиха много видове и подвидове. Някои от тях се превърнаха в марки и усложниха процеса на подбор за младите родители. Все още се водят спорове, кое е по-добре: Philips avent или Dr. Brown?

  • Дизайна допринесе в този спор. Декорирането на повърхността е отделен въпрос, някои модели са боядисани с красиви шарки, които ще помогнат да се успокои капризното новородено. Педиатрите и другите педиатрични лекари разграничават основната класификация по видове и отрасли на продуктите. Те разграничават:

  • Шишета. Класически тип, които дават база за последващи трансформации. Те не са удобни за самостоятелна употреба от бебе. Фигуралните вариации са сравнително универсални. Извитата форма приляга за малка детска ръчичка.

  • Чашки. Детската неразливна чаша е специален вид чаша. Съдовете са предназначени, за да научат бебето да пие независимо. За да направите това, тя е оборудвана с дръжки и специален капак, така че течността да не се излива. Дизайнът има тръба или специална дюза, която позволява мляко, вода или смеси да влизат директно в устната кухина на детето постепенно и в определено количество.

  • Капацитет за съхранение на мляко. Това е съд, чиято основна цел е съхраняване на млечни бебешки напитки. Повечето от тях са оборудвани с технология за поддържане на топлината, тъй като не е препоръчително да се храни бебето със студено. Освен това топлото наподобява истинско майчино мляко.

В допълнение към тази типизация има още една, но тя се отнася не за самите бутилки за хранене, а за техните компоненти. Допълнителните функции и аксесоари на устройството играят голяма роля и могат да изпълняват различни важни функции, както защитни, така и просто естетически. Специалистите и технолозите разграничават няколко основни допълнения. Те са както следва:

  • Защитна капачка;

  • Непропускваем накрайник;

  • Подвижни дръжки;

Първия аксесоар е един вид предпазител срещу попадане на нежелани елементи вътре и от случайно разливане. Вторият също има тази функция, но има съвсем различен принцип на работа. Дръжките, които могат да се отделят от корпуса, са печелившо изобретение. Основното им предимство е в компактността на бутилката за хранене в случаите на недостатъчно място в чантата или количката.